Veikliosios medžiagos

ALANTOINAS (ALLANTOIN)
Skatina naujų ląstelių susidarymą ir drėkina odą. Pasižymi atkuriamosiomis ir minkštinamosiomis savybėmis. Nedirgina odos.

ALAVIJAI (ALOE BARBADENSIS)
Skystas, skaidrus gelis, išgaunamas iš alavijų lapų, išskyrus pluoštines sudedamąsias dalis. Natūralių alavijų lapų sulčių sudėtyje yra 160 įvairių natūralių medžiagų: mikroelementų, vitaminų, monosacharidų, polisacharidų ir t. t. Drėkina, regeneruoja, ramina ir minkština.

ARNIKŲ EKSTRAKTAS (ARNICA MONTANA FLOWER EXTRACT)
Išgaunamas iš arnikų žiedų. Skatina kraujotaką, mažina tinimą ir pasižymi antiseptinėmis savybėmis.

KIPARISOČIŲ ALIEJUS (CALLITRIS INTRATROPICA OIL)
Ekstrakto, kuris išgaunamas atliekant tausojamąjį distiliavimą garais, drėkinamąsias savybes žinojo jau aborigenai. Aliejus neerzina odos, be kenksmingų dirginančių medžiagų, pasižymi ilgalaikiu poveikiu gydant tokias odos ligas kaip karpos ir grybelis.

AVOKADŲ ALIEJUS (PERSEA GRATISSIMA OIL)
Išgaunamas mechaniniu būdu spaudžiant prinokusių avokadų vaisių minkštimą. Avokadų aliejuje gausu nesočiųjų riebalų rūgščių ir vitaminų. Jis idealiai tinka sausos, šiurkščios ir sutrūkinėjusios odos priežiūrai, ją minkština ir švelnina.

KERPIŲ EKSTRAKTAS (USNEA BARBATA EXTRACT)
Išgaunamas mechaniškai spaudžiant samanas (kerpes). Pagrindinė šio ekstrakto veiklioji medžiaga – usnino rūgštis. Saugo ir puoselėja odą.

BIČIŲ VAŠKAS (CERA ALBA)
Tepalams ir kremams konsistenciją suteikianti natūrali medžiaga. Ją sudaro riebaliniai spiritai ir riebalų rūgštys. Saugo ir puoselėja odą.

BISABOLOLIS (BISABOLOL)
Natūrali veiklioji medžiaga, apsauganti nuo bakterijų ir grybelių. Skirtas jautrios, nešvarios ir į uždegimą linkusios odai priežiūrai. Nedirgina odos.

KOPERNICIJŲ VAŠKAS (CERA CARNAUBA)
Išgaunamas iš Brazilijoje augančių vaškinių kopernicijų.
Kopernicijų vaško sudėtyje nėra kvapiųjų medžiagų, tad jis ypač tinka alergiškiems asmenims. Šis vaškas – kiečiausias žinomas natūralus vaškas.

GRANATAI (PUNICA GRANATUM)
Granatų sudėtyje yra augalinių hormonų. Jie paspartina odos medžiagų apykaitą ir skatina ląstelių atsinaujinimą. Ekstraktas atgaivina sausą odą, kuri patiria didelį aplinkos poveikį, didina elastingumą ir lygina odos paviršių.

HAMAMELIŲ LAPŲ EKSTRAKTAS (HAMAMELIS VIRGINIANA LEAF EXTRACT)
Išgaunamas iš hamamelio, Šiaurės Amerikos ir Rytų Azijoje augančio lapinio augalo, lapų. Stangrina, skatina kraujotaką ir vėsina.

IMBIERŲ EKSTRAKTAS (ZINGIBER OFFICINALE)
Naudojant išoriškai, pasižymi įvairiomis veikliosiomis savybėmis, pvz., tinka patiriant raumenų spazmus ir fizinę apkrovą. Dėl sudėtyje esančių aštraus skonio medžiagų imbieras šildo ir gaivina.

SIMONDSIJŲ ALIEJUS (SIMMONDSIA CHINENSIS SEED OIL)
Išgaunamas šaltuoju būdu spaudžiant simondsijų krūmų sėklas. Ši puiki kosmetikos žaliava naudojama kremuose, losjonuose, masažo ir odos funkcijas skatinančiuose aliejuose. Regeneruoja, suriša drėgmę ir ramina. Oda jį greitai sugeria skysto vaško pavidalu. Nedirgina odos.

RAMUNĖLĖS (MATRICARIA CHAMOMILLA)
Medžiaga išgaunama distiliuojant vandens garais iš ramunėlių žiedų. Joje ypač gausu bisabololio, azuleno ir flavonoidų. Pasižymi raminamosiomis, antibakterinėmis ir regeneracinėmis savybėmis. Nedirgina odos.

KAMPARAS (CAMPHOR)
Išgaunamas distiliuojant vandens garais iš Rytų Azijoje augančių kamparo medžių medienos. Skatina kraujotaką.

LEVANDŲ ALIEJUS (LAVANDULA ANGUSTIFOLIA OIL)
Išgaunamas tausojamuoju būdu distiliuojant levandų žiedus. Ramina odą, gerina jos būklę ir atkuria struktūrą. Pasižymi nestipriu antiseptiniu poveikiu, tad ypač rekomenduojama naudoti kartu su arbatmedžių aliejumi ir šluotinėmis sėklutėmis, pvz., pėdų grybeliui gydyti.

MIGDOLŲ ALIEJUS (PRUNUS AMYGDALUS DULCIS OIL)
Išgaunamas iš saldžių migdolų kauliukų. Priskiriamas prie švelnaus poveikio aliejų, pasižyminčių lyginamosiomis ir maitinamosiomis savybėmis. Šis aliejus nedirgina odos, todėl laikomas ypač vertinga naujagimių ir kūdikių odos priežiūros priemone.

MENTOLIS (MENTHOL)
Natūrali pipirmėčių veiklioji medžiaga. Pasižymi gaivinamosiomis ir vėsinamosiomis savybėmis. Slopina uždegimą ir silpnina niežėjimą.

PIENO RŪGŠTIS (LACTIC ACID)
Natūrali odos rūgštinio apsauginio apvalkalo sudedamoji dalis. Neleidžia pasišalinti drėgmei, reguliuoja odos pH. Pasižymi silpnu keratolitiniu poveikiu, t. y. minkština suragėjusią odą.

NAKVIŠŲ ALIEJUS (OENOTHERA-BIENNIS OIL)
Išgaunamas tausojamuoju būdu šaltai spaudžiant nakvišų sėklas. Šiame aliejuje gausu nesočiųjų riebalų rūgščių, jis labai vertingas dėl didelio gama linoleno rūgšties kiekio. Pasižymi regeneruojamosiomis savybėmis, ypač rekomenduojamas sausos, pleiskanojančios ir niežtinčios odos priežiūrai.

GVAZDIKĖLIŲ LAPŲ ALIEJUS  (EUGENIA CARYOPHYLLUS LEAF OIL)
Eterinis aliejus, išgaunamas iš lapų distiliuojant vandens garais. Dėl didelio eugenolio kiekio pasižymi stipriu antibakteriniu poveikiu.

APELSINŲ ALIEJUS  (CITRUS AURANTIUM DULCIS PEEL OIL)
Eterinis aliejus, išgaunamas iš apelsinų žievelių. Pasižymi odos puoselėjamosiomis, gaivinamosiomis ir skatinamosiomis savybėmis.

PAPAJŲ EKSTRAKTAS (CARICA PAPAYA FRUIT EXTRACT)
Papajų sėklose yra daug papaino, baltymus skaidančio fermento. Net ir naudojamas išoriškai, jis pasižymi stipriu poveikiu. Ramina, vėsina ir atpalaiduoja odą.

MEDETKŲ ŽIEDŲ EKSTRAKTAS  (CALENDULA OFFICINALIS FLOWER EXTRACT)
Išgaunamas ekstrahuojant medetkų žiedus. Jo sudėtyje yra karotenoidų ir eterinių aliejų. Ramina, regeneruoja odą ir gerina jos būklę. Taip pat tinka kūdikių odos priežiūrai.

ROZMARINŲ ALIEJUS (ROSMARINUS OFFICINALIS LEAF OIL)
Eterinis aliejus, išgaunamas distiliuojant augalą vandens garais. Pasižymi antiseptinėmis, kraujotaką skatinančiomis ir stimuliuojamosiomis savybėmis.

PAPRASTŲJŲ KAŠTONŲ EKSTRAKTAS (AESCULUS HIPPOCASTANIUM SEED EXTRACT)
Sudedamosios medžiagos ekstrahuojamos iš šviežių luptų sėklų. Skatina kraujotaką, slopina patinimus ir skausmą. Naudojamas kosmetikoje odai, išsiplėtusioms venoms prižiūrėti ir pavargusioms, apsunkusioms kojoms atgaivinti.

RAUDONŲJŲ VYNUOGIŲ LAPŲ EKSTRAKTAS (VITIS VINIFERA LEAF EXTRACT)
Išgaunamas iš specialių veislių vynuogių. Įrodyta, kad stiprina kraujagyslių jungiamąjį audinį, mažina venų sienelių pralaidumą ir atitinkamai vandens kaupimąsi audinyje. Ekstrakto sudėtyje yra flavonoidų (dažiklių), turinčių tiek prevencinį, tiek gydomąjį poveikį esant silpnoms venoms.

ŠALAVIJŲ ALIEJUS (SALVIA OFFICINALIS OIL)
Šalavijų eterinis aliejus išgaunamas distiliuojant augalą
vandens garais. Pasižymi antiseptinėmis, regeneruojamosiomis, stangrinamosiomis ir dezodoruojamosiomis savybėmis.

SALICILO RŪGŠTIS (SALICYLIC ACID)
Dėl suragėjusią odą minkštinančių savybių salicilo rūgštis naudojama suragėjusiems odos plotams prižiūrėti. Pašalinus senas odos ląsteles, pagerinama odos kraujotaka.

ŠALTALANKIŲ ALIEJUS  (HIPPOPHAE RHAMNOIDES)
Iš šaltalankių uogų natūraliai išgaunamas aliejus. Jame gausu palmitoleino rūgšties, karotenoidų, vitaminų A ir E. Pasižymi ląstelių regeneruojamosiomis savybėmis ir veikia kaip antioksidantas. Tinka visų tipų odai.

VINGRŪNĖS  (ARTHROSTIRA MAXIMA)
Vingrūnės priklauso mėlynųjų dumblių šeimai. Dėl sudėtyje esančių 240 veikliųjų medžiagų ir didelio biologinio prieinamumo tai ypatinga veiklioji medžiaga, naudojama odos priežiūrai. Skatina riebalų apykaitą ir yra odai svarbių mikroelementų, mineralinių medžiagų, vitaminų ir antioksidantų šaltinis.

TAUKMEDŽIŲ SVIESTAS  (BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER)
Tai iš taukmedžių vaisių spaudžiamas aliejus. Vertingi vitaminai ir puoselėjamosios medžiagos padeda odai geriau pasisavinti drėgmę, ji tampa švelni ir minkšta.

ARBATMEDŽIŲ ALIEJUS (MELALEUCA ALTERNIFOLIA LEAF OIL)
Arbatmedžių aliejus išgaunamas iš augalų lapų distiliuojant garais. Dėl itin stiprių antiseptinių ir sudirgimą mažinančių savybių galima naudoti įvairioms reikmėms.

ČIOBRELIŲ EKSTRAKTAS (THYMUS VULGARIS EXTRACT)
Jo sudėtyje yra saponinų, taninų, glikozidų ir timolio. Pasižymi antiseptinėmis, regeneruojamosiomis ir dezodoruojamosiomis savybėmis.

VITAMINAS E (TOCOPHEROL)
Natūralus antioksidantas, pasižymintis uždegimą slopinančiomis savybėmis. Regeneruoja, puoselėja ir mažina sudirgimą. Įrodyta, kad padeda išsaugoti odos drėgmę.

VITAMINAS H (BIOTIN)
Biotino, kuris dėl esminio poveikio odai ir plaukams vokiečių dar vadinamas vitaminu H („oda“ vokiškai reiškia „Haut“, o „plaukai“ – „Haar“), yra visose gyvose ląstelėse. Šis B grupės vitaminas atlieka svarbų vaidmenį biosintezėje ir odos lipidų išsaugojimo procese kaip koenzimas.

GLUOSNIŲ ŽIEVĖS EKSTRAKTAS (SALIX ALBA BARK EXTRACT)
Jo sudėtyje yra rauginių medžiagų, flavonoidų ir salicilo. Pasižymi antiseptiniu ir keratolitiniu poveikiu. Ypač dažnai naudojamas produktuose, skirtuose suragėjusiai odai minkštinti. Natūralus salicilatas.

VILNOS VAŠKAS (LANOLIN)
Natūrali bazinė tepalų ir kremų medžiaga, išgaunama ekstrahuojant avių vilną. Natūraliai puoselėja odą ir užkerta kelią drėgmės praradimui. Pasižymi puikiomis maitinamosiomis savybėmis.